Búzavirág Kovászműhely - Utolsó kommentek
blfr2@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/02/13/ne_dobd_ki_a_kovaaaaaaaaaaszt/full_commentlist/1#c38398958
Válasz erre: Ne dobd ki a kováááááááááászt!
2020-07-17T21:46:24+02:00
2020-07-17T21:46:24+02:00
Deli Viktória
http://blog.hu/user/1524540
Ez nagyon jó ötlet! Én a múltkor chipset, meg palacsintát csináltam belőle, mivel én is nagyon sajnálom kidobni. :-)
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/05/10/a_kovasz_etetese_bea_modszerevel/full_commentlist/1#c38405904
Válasz erre: A kovász etetése ... Bea módszerével
2020-07-17T21:46:09+02:00
2020-07-17T21:46:09+02:00
Gabriella Fesztóry
http://blog.hu/user/1243405
Nagyon érthető volt . Köszönöm , egy jó kis kenyérleirásnak is örúlnék
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/08/27/igazi_hungarikum_pogacsa_sajttal_es_krumplival_kovaszosan/full_commentlist/1#c38713326
Válasz erre: IGAZI HUNGARIKUM: Pogácsa sajttal és krumplival – kovászosan
2020-07-17T21:45:15+02:00
2020-07-17T21:45:15+02:00
Búzavirág Kovászműhely
http://blog.hu/user/1406908
<a href="https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/08/27/igazi_hungarikum_pogacsa_sajttal_es_krumplival_kovaszosan?full_commentlist=1#c38681250" class="reply_nick_775230" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38681250 );">@Katalin Esze</a>: Biztosan! Csak még finomabb lesz!
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/08/27/igazi_hungarikum_pogacsa_sajttal_es_krumplival_kovaszosan/full_commentlist/1#c38681250
Válasz erre: IGAZI HUNGARIKUM: Pogácsa sajttal és krumplival – kovászosan
2020-07-17T21:43:57+02:00
2020-07-17T21:43:57+02:00
Katalin Esze
http://blog.hu/user/775230
Szerinted káposztásan is működik, ha 2 napig a hűtőben tartom ?
https://kovaszmuhely.blog.hu/2020/03/23/kefirrel_kenyeret_egyszeruen/full_commentlist/1#c38356528
Válasz erre: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.
2020-04-01T10:00:09+02:00
2020-04-01T10:00:09+02:00
Búzavirág Kovászműhely
http://blog.hu/user/1406908
<a href="https://kovaszmuhely.blog.hu/2020/03/23/kefirrel_kenyeret_egyszeruen?full_commentlist=1#c38333400" class="reply_nick_243439" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38333400 );">@quglis</a>: Kidobod. Nem kell bele rozsliszt! Ez nem rozskovász. De ha azt akarsz, tehetsz bele azt is, csak teljesen más lesz, de úgy is működhet.
https://kovaszmuhely.blog.hu/2020/03/23/kefirrel_kenyeret_egyszeruen/full_commentlist/1#c38338820
Válasz erre: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.
2020-04-01T09:56:00+02:00
2020-04-01T09:56:00+02:00
Kivlov
http://blog.hu/user/160607
<a href="https://kovaszmuhely.blog.hu/2020/03/23/kefirrel_kenyeret_egyszeruen?full_commentlist=1#c38333400" class="reply_nick_243439" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38333400 );">@quglis</a>: <br />
Ha rozskenyeret akarsz, akkor kell.
https://kovaszmuhely.blog.hu/2020/03/23/kefirrel_kenyeret_egyszeruen/full_commentlist/1#c38333400
Válasz erre: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.
2020-03-26T20:22:11+01:00
2020-03-26T20:22:11+01:00
quglis
http://blog.hu/user/243439
A második lépés elején kikanalazott 50 grammal mi a teendő? Ehhez nem kell rozsliszt?
https://kovaszmuhely.blog.hu/2020/03/08/miben_sussunk_jo_hazi_kovaszos_kenyeret/full_commentlist/1#c38259564
Válasz erre: Miben süssünk jó házi kovászos kenyeret?
2020-03-09T20:30:43+01:00
2020-03-09T20:30:43+01:00
s t p
http://blog.hu/user/980050
Csak a sütőt javaslod előmelegíteni, vagy a <br />
a fazekat (vaslapot) is? <br />
Mondjuk ez utóbbihoz kell egy kis zsonglőrködés; de a hideg edényes változat meg közelít a hideg sütőbe történő tészta berakáshoz - amit még sehol nem találtam javasolni.<br />
Mekkora jelentősége van?
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/08/27/igazi_hungarikum_pogacsa_sajttal_es_krumplival_kovaszosan/full_commentlist/1#c38191664
Válasz erre: IGAZI HUNGARIKUM: Pogácsa sajttal és krumplival – kovászosan
2020-03-01T18:36:46+01:00
2020-03-01T18:36:46+01:00
Dóra Bernolák
http://blog.hu/user/1514110
Megsütöttem, nagyon finom. Köszönöm
https://kovaszmuhely.blog.hu/2020/02/28/100_teljes_kiorlesu_rozskenyer_kovasszal/full_commentlist/1#c38228324
Válasz erre: 100 % teljes kiőrlésű rozskenyér, kovásszal
2020-03-01T18:36:28+01:00
2020-03-01T18:36:28+01:00
KLB80
http://blog.hu/user/1459928
Én például nem szeretem ezt az ízvilágot... hanem imádom.<br />
Érdekes egybeesés, hogy a recept 99%ban megegyezik a saját magam által alkotott (igazából családi örökség) recepttel.<br />
Ha esetleg valaki kemencében süti, akkor annyi megjegyzés, hogy sokkal több vizet tegyen mellé, mint szokott(VS. fehér kenyér). <br />
THX a blog gazdának!
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/06/12/varazslatos_kevert_kuglof_lassulos_reggelekhez/full_commentlist/1#c37837110
Válasz erre: Varázslatos kevert kuglóf, lassulós reggelekhez
2019-11-12T13:59:28+01:00
2019-11-12T13:59:28+01:00
Búzavirág Kovászműhely
http://blog.hu/user/1406908
<a href="https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/06/12/varazslatos_kevert_kuglof_lassulos_reggelekhez?full_commentlist=1#c37834482" class="reply_nick_572764" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37834482 );">@Mirimag</a>: <br />
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a kuglófod. Ez már tényleg nehezített terep a készítőnek is, a kovásznak is. Figyelmedbe ajánlom az alábbi előszavunkat, melyet minden recept elkészítése előtt ajánlunk a figyelmedbe:<br /><a rel="nofollow" href="https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/22/eloszo_a_receptekhez_857">kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/22/eloszo_a_receptekhez_857</a> <br />
Ez a kuglóf nyáron készült, amikor nagyon meleg volt, és még így is nehezen kelt a tészta.Melegen tartással és nagyon gyors kovásszal működik a dolog. Ha Facebookon rajta vagy, ajánljuk a Kovászműhely zárt csoportunkat, ahol részletekbe menő segítséget kaphatsz.
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/06/12/varazslatos_kevert_kuglof_lassulos_reggelekhez/full_commentlist/1#c37834482
Válasz erre: Varázslatos kevert kuglóf, lassulós reggelekhez
2019-11-12T09:35:53+01:00
2019-11-12T09:35:53+01:00
Mirimag
http://blog.hu/user/572764
Sajnos a kuglóf nem sikekrült. Szó szerint mindent úgy csináltam, ahogy leírtad.<br />
Egyáltalán nem kelt meg, Reggel került a formába, másnap délig sem mozdult meg. Egyáltalán nem kelt.Hatalmasat csalódtam.<br />
Még soha nem jártam így recepttel. <br />
Már az gyanús volt, ahogy írtad, hogy <br />
"majd kezdetét vette e hosszú -hosszú kelesztés. A sok vajtól és cukortól nagyon lassan kel, "<br /><br />
Mindenki tudja, hogy egy kovász nem élesztős kelesztés.... de hogy egyáltalán ne keljen meg?
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/02/13/ne_dobd_ki_a_kovaaaaaaaaaaszt/full_commentlist/1#c37809176
Válasz erre: Ne dobd ki a kováááááááááászt!
2019-11-05T18:27:52+01:00
2019-11-05T18:27:52+01:00
Mirimag
http://blog.hu/user/572764
Remek ötlet! Tényleg fájdalmas és pazarló a kovász kidobása. Gratulálok az ötlethez.<br />
Nekem, ha összegyűlt valamennyi, nokedlihez használtam el. Ez a sörkorcsolya igazán nagy ötlet!
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/03/26/szinpompa_ceklaval/full_commentlist/1#c37809138
Válasz erre: Színpompa céklával
2019-11-05T18:27:48+01:00
2019-11-05T18:27:48+01:00
Mirimag
http://blog.hu/user/572764
Nagyon szép kenyerek, és szeretem t azt is, hogy nem hatalmas adag liszttel készítetted. Nekem probléma a tészta felezése, mert a kovász mennyiség felezése mondjuk kevesebb liszthez, nem biztos, hogy jó... vagy lehet hogy csak nekem? Szóval nekem a kisebb kenyerek jobban bejönnek... jobban elfogy, és mindig inkább frisset készítenk, nem kell eldobni egy picit sem. <br />
Megkérdezhetem, hogy a céklaleves kenyér mekkora edényben sült? most szeretnék egy kisebb öntöttvas lábast, venni, mert amiben főzünk, az hatalmas, 6,7 literes, abban nem lehet egy kisebb kenyeret sütni.<br /><br />
Köszönöm a recepteket, élmény az oldalad a sok finom receptekkel!
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/09/10/piadina_az_olasz_lepenykenyer/full_commentlist/1#c37616676
Válasz erre: Piadina, az olasz lepénykenyér
2019-09-10T21:17:17+02:00
2019-09-10T21:17:17+02:00
Viktória B
http://blog.hu/user/1137070
De kedves gondolat hogy odaírtad a frissítést is. Nagyon-nagyon köszönjük
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/27/tokmagos_tonkolyos_avagy_ferfiaknak_ajanljuk/full_commentlist/1#c36815483
Válasz erre: Tökmagos tönkölyös, avagy férfiaknak ajánljuk...
2019-02-27T19:13:02+01:00
2019-02-27T19:13:02+01:00
Búzavirág Kovászműhely
http://blog.hu/user/1406908
<a href="https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/27/tokmagos_tonkolyos_avagy_ferfiaknak_ajanljuk?full_commentlist=1#c36663410" class="reply_nick_1137070" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36663410 );">@Viktória B</a>: Szuper! Köszönjük a visszajelzést! :)
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/27/tokmagos_tonkolyos_avagy_ferfiaknak_ajanljuk/full_commentlist/1#c36663410
Válasz erre: Tökmagos tönkölyös, avagy férfiaknak ajánljuk...
2019-02-27T19:12:10+01:00
2019-02-27T19:12:10+01:00
Viktória B
http://blog.hu/user/1137070
Elkészítettem! Isteni finom kenyér lett. Millió köszönet a receptekért!
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/19/kovaszos_kenyerkeszito_kurzus_velunk/full_commentlist/1#c36606930
Válasz erre: Kovászos kenyérkészítő kurzus velünk
2019-01-27T23:11:22+01:00
2019-01-27T23:11:22+01:00
Búzavirág Kovászműhely
http://blog.hu/user/1406908
<a href="https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/19/kovaszos_kenyerkeszito_kurzus_velunk?full_commentlist=1#c36560090" class="reply_nick_197635" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36560090 );">@Petyulino01</a>: Most már vannak receptek is! De azért mi szeretünk elméletezni .... :)
https://kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/19/kovaszos_kenyerkeszito_kurzus_velunk/full_commentlist/1#c36560090
Válasz erre: Kovászos kenyérkészítő kurzus velünk
2019-01-27T23:09:43+01:00
2019-01-27T23:09:43+01:00
Petyulino01
http://blog.hu/user/197635
Lesz végre valami konkrét recept is valamikor,vagy csak elméletezünk....?