Búzavirág Kovászműhely

Búzavirág Kovászműhely

Kovászos kenyérkészítő kurzus velünk

2019. január 19. - Búzavirág Kovászműhely

  Szeretnél egészséges, hagyományos, kovásszal készült kenyeret készíteni otthon, egyszerűen? Unod a bolti pékárut, ami már másnap ehetetlen és amúgy is puffadsz tőle? Gyere el valamelyik tanfolyamunkra, ahol vidám kis csoportos foglalkozás keretében megtanítjuk neked, hogy nevelj saját…

Tovább

A mindennapi kenyerünkről (második rész)

A mindennapi kenyerünk (második rész) Az erjesztés csodája Az erjedés vagy erjesztés, idegen szóval fermentálás vagy fermentáció olyan kémiai folyamat, amelyben valamilyen szerves anyagot egy enzim hatásának teszünk ki. Erjesztéssel állítjuk elő a sört , a bort és az antibiotikumokat például a…

Tovább

A mindennapi kenyerünkről (első rész)

A kenyér  „A kenyér az egyik legszebb magyar szó –mondja Végh Antal – a jelentése a lét és az élet összessége.” A kenyér az emberiség számára (még ma is) a legfontosabb élelmiszer. Sőt: szakrális jelkép, a Miatyánk-ban is szerepel. A kovászos kenyér … Először is szögezzük le: a mi olvasatunkban a…

Tovább
süti beállítások módosítása