Búzavirág Kovászműhely

Búzavirág Kovászműhely

Tökmagos tönkölyös, avagy férfiaknak ajánljuk...

2019. január 27. - Búzavirág Kovászműhely

TÖKMAGOS TÖNKÖLYÖS KENYÉR   A tökmag, amúgy mindenkinek jó, tele van antioxidánssal, vitaminokkal (A, B1,B2,B3, B5, B6, folsav és C-vitamin), de legfőképpen a férfiaknak kedvez, mert antioxidáns és cink tartalma miatt véd a prosztata betegségekkel szemben.  Szóval hajrá, süssetek tökmagos kenyeret…

Tovább

Pityókás kenyér, avagy a krumpli reneszánsza

Hagyományos krumplis kenyér, újragondolva

A krumplis kenyér igen közkedvelt térségünkben. Ki ne hallott volna a például a székelyföldi pityókás vert kenyérről? Mi most egy pici új hullámot vittünk a burgonyás kenyér receptünkbe, nem belekeverjük, hanem egy mostanában népszerű módszerrel összehajtogatjuk a tésztával a…

Tovább

Áfonyás-diós rozsos kenyér

Ez egy rendkívül egyszerűen, különösebb gyakorlat nélkül is elkészíthető recept, a végeredménye pedig fenséges, a benne rejlő olajos magvak és aszalt gyümölcs íz kombinációja miatt. Hozzávalók egy kb. 70 dekás cipóhoz. 120 gramm érett 100 % hidratáltságú fehér kovász 200 gramm teljes kiőrlésű…

Tovább

Búzavirág kenyér

Búzavirág kenyerünk készítése télen (CSAK liszt víz és só) Hozzávalók: 250 gr kenyérliszt BL80 250 gr rétesliszt 50 gr teljes kiőrlésű tönköly liszt 385 gr víz (70% hidratáltság) 200 gr fehér kovász (80%-os víztartalmú) 14 gr só   Elkészítés: Az kovászmagomat megetetem, hogy sütésre kész…

Tovább

Előszó a receptekhez ...

Rájöttem, hogy receptet legnehezebb írni. Mert sokváltozósak a körülmények. Ma már tudom, hogy ha dagasztás előtt 4 órával érek rá, másképp kell frissítenem a kovászomat, mint ha 8-12 órával előtte tudok csak frissíteni, mert akkor egész más arányokat kell használni. És ez még csak az egyik változó,…

Tovább
süti beállítások módosítása