Búzavirág Kovászműhely

Búzavirág Kovászműhely

Az én naan kenyerem

2020. július 17. - Búzavirág Kovászműhely

A sütés azért szerelem nálam, mert elővehetem a kreatív oldalamat, kikapcsol, feltölt. Ez a kovásszal készült ételekre fokozottan igaz.  Azt tudom javasolni, hogy ne görcsöljünk rá semmire ahhoz, hogy a sütés jó móka, csodás új ízek felfedezése és öröm legyen számunkra. Nagyvonalúan bánjunk ezzel a…

Tovább

SZÍNES ÉDESBURGONYÁS FŰSZERES KALÁCS HÚSVÉTRA, KOVÁSSZAL

A kovásszal készülő édességek számos buktatót rejtenek magukban. Az első a kovász savassága, ezt próbáljuk meg elkerülni: többször frissítsük a kovászunkat sütés előtt meleg helyen, próbáljuk a mikroflóráját az élesztőgombák irányába vinni.  Kóstolgassuk a kovász ízét. A vaj és cukor hozzáadása…

Tovább

Kefírrel kenyeret, egyszerűen.

KEFÍRREL KENYERET Mostanában próbáltunk több féle starterrel indítani kovászt, hogy megvizsgáljuk, melyik, hogyan viselkedik, mennyire aktív, milyen gyorsan vethető be kenyérsütésre. A kísérlet még folyik, viszont muszáj beszámolnunk a kefíres verzióról, mert messze túlszárnyalt minden…

Tovább

Házi kenyér hosszú érésű „élesztős kovásszal” kezdőknek is!

Sok házi kenyér recept ugrik fel manapság a neten, szükség is van rá, mert jobb, ha mindenki otthon marad és süt inkább. Ez a kenyér nem hasonlít a vadkovászos kenyerekhez (de cserébe jóval kevesebb tudást és gondoskodást igényel), viszont a bolti kenyerekhez sem, mert attól sokkal sokkal…

Tovább

Miben süssünk jó házi kovászos kenyeret?

Most, hogy a liszt kifogyott a boltokból és a lakosságnál landolt, sokan állnak tanácstalanul a liszt készleteik felett, hogy hogyan tovább. Egyre többen a kenyérkészítés, ezen belül a kovászos kenyérkészítés iránt érdeklődnek. Sok receptünk van fent a blogon ebben a témában, így, akinek kovásza…

Tovább

100 % teljes kiőrlésű rozskenyér, kovásszal

100 % -os rozskenyér kovásszal Még mindig a rozskenyér bűvöletében élve, elérkezett az idő, hogy megmutassuk a 100 % -os teljes kiőrlésű rozskenyér elkészítésének egyik lehetséges módját is. Ez egy elég megosztó kenyér. Valaki vagy szereti ezt a savanykás, sűrű íz világot, vagy nem. Az alaprecept…

Tovább
süti beállítások módosítása