Búzavirág Kovászműhely

Búzavirág Kovászműhely

Utolsó kommentek:

Deli Viktória 2020.07.17. 21:46:24

Ez nagyon jó ötlet! Én a múltkor chipset, meg palacsintát csináltam belőle, mivel én is nagyon sajnálom kidobni. :-)

Bejegyzés: Ne dobd ki a kováááááááááászt!

Gabriella Fesztóry 2020.07.17. 21:46:09

Nagyon érthető volt . Köszönöm , egy jó kis kenyérleirásnak is örúlnék

Bejegyzés: A kovász etetése ... Bea módszerével

Katalin Esze 2020.07.17. 21:43:57

Szerinted káposztásan is működik, ha 2 napig a hűtőben tartom ?

Bejegyzés: IGAZI HUNGARIKUM: Pogácsa sajttal és krumplival – kovászosan

Búzavirág Kovászműhely 2020.04.01. 10:00:09

@quglis: Kidobod. Nem kell bele rozsliszt! Ez nem rozskovász. De ha azt akarsz, tehetsz bele azt is, csak teljesen más lesz, de úgy is működhet.

Bejegyzés: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.

Kivlov 2020.04.01. 09:56:00

@quglis:
Ha rozskenyeret akarsz, akkor kell.

Bejegyzés: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.

quglis 2020.03.26. 20:22:11

A második lépés elején kikanalazott 50 grammal mi a teendő? Ehhez nem kell rozsliszt?

Bejegyzés: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.

s t p 2020.03.09. 20:30:43

Csak a sütőt javaslod előmelegíteni, vagy a
a fazekat (vaslapot) is?
Mondjuk ez utóbbihoz kell egy kis zsonglőrködés; de a hideg edényes változat meg közelít a hideg sütőbe történő tészta berakáshoz - amit még sehol nem találtam javasolni.
Mekkora jelentősége van?

Bejegyzés: Miben süssünk jó házi kovászos kenyeret?

KLB80 2020.03.01. 18:36:28

Én például nem szeretem ezt az ízvilágot... hanem imádom.
Érdekes egybeesés, hogy a recept 99%ban megegyezik a saját magam által alkotott (igazából családi örökség) recepttel.
Ha esetleg valaki kemencében süti, akkor annyi megjegyzés, hogy sokkal több vizet tegyen mellé, mint szokott(VS. fehér kenyér).
THX a blog gazdának!

Bejegyzés: 100 % teljes kiőrlésű rozskenyér, kovásszal

Búzavirág Kovászműhely 2019.11.12. 13:59:28

@Mirimag:
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a kuglófod. Ez már tényleg nehezített terep a készítőnek is, a kovásznak is. Figyelmedbe ajánlom az alábbi előszavunkat, melyet minden recept elkészítése előtt ajánlunk a figyelmedbe:
kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/22/eloszo_a_receptekhez_857
Ez a kuglóf nyáron készült, amikor nagyon meleg volt, és még így is nehezen kelt a tészta.Melegen tartással és nagyon gyors kovásszal működik a dolog. Ha Facebookon rajta vagy, ajánljuk a Kovászműhely zárt csoportunkat, ahol részletekbe menő segítséget kaphatsz.

Bejegyzés: Varázslatos kevert kuglóf, lassulós reggelekhez

Mirimag 2019.11.12. 09:35:53

Sajnos a kuglóf nem sikekrült. Szó szerint mindent úgy csináltam, ahogy leírtad.
Egyáltalán nem kelt meg, Reggel került a formába, másnap délig sem mozdult meg. Egyáltalán nem kelt.Hatalmasat csalódtam.
Még soha nem jártam így recepttel.
Már az gyanús volt, ahogy írtad, hogy
"majd kezdetét vette e hosszú -hosszú kelesztés. A sok vajtól és cukortól nagyon lassan kel, "

Mindenki tudja, hogy egy kovász nem élesztős kelesztés.... de hogy egyáltalán ne keljen meg?

Bejegyzés: Varázslatos kevert kuglóf, lassulós reggelekhez

Mirimag 2019.11.05. 18:27:52

Remek ötlet! Tényleg fájdalmas és pazarló a kovász kidobása. Gratulálok az ötlethez.
Nekem, ha összegyűlt valamennyi, nokedlihez használtam el. Ez a sörkorcsolya igazán nagy ötlet!

Bejegyzés: Ne dobd ki a kováááááááááászt!

Mirimag 2019.11.05. 18:27:48

Nagyon szép kenyerek, és szeretem t azt is, hogy nem hatalmas adag liszttel készítetted. Nekem probléma a tészta felezése, mert a kovász mennyiség felezése mondjuk kevesebb liszthez, nem biztos, hogy jó... vagy lehet hogy csak nekem? Szóval nekem a kisebb kenyerek jobban bejönnek... jobban elfogy, és mindig inkább frisset készítenk, nem kell eldobni egy picit sem.
Megkérdezhetem, hogy a céklaleves kenyér mekkora edényben sült? most szeretnék egy kisebb öntöttvas lábast, venni, mert amiben főzünk, az hatalmas, 6,7 literes, abban nem lehet egy kisebb kenyeret sütni.

Köszönöm a recepteket, élmény az oldalad a sok finom receptekkel!

Bejegyzés: Színpompa céklával

Viktória B 2019.09.10. 21:17:17

De kedves gondolat hogy odaírtad a frissítést is. Nagyon-nagyon köszönjük

Bejegyzés: Piadina, az olasz lepénykenyér

Viktória B 2019.02.27. 19:12:10

Elkészítettem! Isteni finom kenyér lett. Millió köszönet a receptekért!

Bejegyzés: Tökmagos tönkölyös, avagy férfiaknak ajánljuk...

Búzavirág Kovászműhely 2019.01.27. 23:11:22

@Petyulino01: Most már vannak receptek is! De azért mi szeretünk elméletezni .... :)

Bejegyzés: Kovászos kenyérkészítő kurzus velünk

Petyulino01 2019.01.27. 23:09:43

Lesz végre valami konkrét recept is valamikor,vagy csak elméletezünk....?

Bejegyzés: Kovászos kenyérkészítő kurzus velünk
süti beállítások módosítása