Csak a sütőt javaslod előmelegíteni, vagy a
a fazekat (vaslapot) is?
Mondjuk ez utóbbihoz kell egy kis zsonglőrködés; de a hideg edényes változat meg közelít a hideg sütőbe történő tészta berakáshoz - amit még sehol nem találtam javasolni.
Mekkora jelentősége van?
Én például nem szeretem ezt az ízvilágot... hanem imádom.
Érdekes egybeesés, hogy a recept 99%ban megegyezik a saját magam által alkotott (igazából családi örökség) recepttel.
Ha esetleg valaki kemencében süti, akkor annyi megjegyzés, hogy sokkal több vizet tegyen mellé, mint szokott(VS. fehér kenyér).
THX a blog gazdának!
@Mirimag:
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a kuglófod. Ez már tényleg nehezített terep a készítőnek is, a kovásznak is. Figyelmedbe ajánlom az alábbi előszavunkat, melyet minden recept elkészítése előtt ajánlunk a figyelmedbe: kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/22/eloszo_a_receptekhez_857
Ez a kuglóf nyáron készült, amikor nagyon meleg volt, és még így is nehezen kelt a tészta.Melegen tartással és nagyon gyors kovásszal működik a dolog. Ha Facebookon rajta vagy, ajánljuk a Kovászműhely zárt csoportunkat, ahol részletekbe menő segítséget kaphatsz.
Sajnos a kuglóf nem sikekrült. Szó szerint mindent úgy csináltam, ahogy leírtad.
Egyáltalán nem kelt meg, Reggel került a formába, másnap délig sem mozdult meg. Egyáltalán nem kelt.Hatalmasat csalódtam.
Még soha nem jártam így recepttel.
Már az gyanús volt, ahogy írtad, hogy
"majd kezdetét vette e hosszú -hosszú kelesztés. A sok vajtól és cukortól nagyon lassan kel, "
Mindenki tudja, hogy egy kovász nem élesztős kelesztés.... de hogy egyáltalán ne keljen meg?
Remek ötlet! Tényleg fájdalmas és pazarló a kovász kidobása. Gratulálok az ötlethez.
Nekem, ha összegyűlt valamennyi, nokedlihez használtam el. Ez a sörkorcsolya igazán nagy ötlet!
Nagyon szép kenyerek, és szeretem t azt is, hogy nem hatalmas adag liszttel készítetted. Nekem probléma a tészta felezése, mert a kovász mennyiség felezése mondjuk kevesebb liszthez, nem biztos, hogy jó... vagy lehet hogy csak nekem? Szóval nekem a kisebb kenyerek jobban bejönnek... jobban elfogy, és mindig inkább frisset készítenk, nem kell eldobni egy picit sem.
Megkérdezhetem, hogy a céklaleves kenyér mekkora edényben sült? most szeretnék egy kisebb öntöttvas lábast, venni, mert amiben főzünk, az hatalmas, 6,7 literes, abban nem lehet egy kisebb kenyeret sütni.
Köszönöm a recepteket, élmény az oldalad a sok finom receptekkel!
Búzavirág Kovászműhely
Búzavirág Kovászműhely
Utolsó kommentek:
Deli Viktória 2020.07.17. 21:46:24
Bejegyzés: Ne dobd ki a kováááááááááászt!
Gabriella Fesztóry 2020.07.17. 21:46:09
Bejegyzés: A kovász etetése ... Bea módszerével
Búzavirág Kovászműhely 2020.07.17. 21:45:15
Bejegyzés: IGAZI HUNGARIKUM: Pogácsa sajttal és krumplival – kovászosan
Katalin Esze 2020.07.17. 21:43:57
Bejegyzés: IGAZI HUNGARIKUM: Pogácsa sajttal és krumplival – kovászosan
Búzavirág Kovászműhely 2020.04.01. 10:00:09
Bejegyzés: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.
Kivlov 2020.04.01. 09:56:00
Ha rozskenyeret akarsz, akkor kell.
Bejegyzés: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.
quglis 2020.03.26. 20:22:11
Bejegyzés: Kefírrel kenyeret, egyszerűen.
s t p 2020.03.09. 20:30:43
a fazekat (vaslapot) is?
Mondjuk ez utóbbihoz kell egy kis zsonglőrködés; de a hideg edényes változat meg közelít a hideg sütőbe történő tészta berakáshoz - amit még sehol nem találtam javasolni.
Mekkora jelentősége van?
Bejegyzés: Miben süssünk jó házi kovászos kenyeret?
Dóra Bernolák 2020.03.01. 18:36:46
Bejegyzés: IGAZI HUNGARIKUM: Pogácsa sajttal és krumplival – kovászosan
KLB80 2020.03.01. 18:36:28
Érdekes egybeesés, hogy a recept 99%ban megegyezik a saját magam által alkotott (igazából családi örökség) recepttel.
Ha esetleg valaki kemencében süti, akkor annyi megjegyzés, hogy sokkal több vizet tegyen mellé, mint szokott(VS. fehér kenyér).
THX a blog gazdának!
Bejegyzés: 100 % teljes kiőrlésű rozskenyér, kovásszal
Búzavirág Kovászműhely 2019.11.12. 13:59:28
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a kuglófod. Ez már tényleg nehezített terep a készítőnek is, a kovásznak is. Figyelmedbe ajánlom az alábbi előszavunkat, melyet minden recept elkészítése előtt ajánlunk a figyelmedbe:
kovaszmuhely.blog.hu/2019/01/22/eloszo_a_receptekhez_857
Ez a kuglóf nyáron készült, amikor nagyon meleg volt, és még így is nehezen kelt a tészta.Melegen tartással és nagyon gyors kovásszal működik a dolog. Ha Facebookon rajta vagy, ajánljuk a Kovászműhely zárt csoportunkat, ahol részletekbe menő segítséget kaphatsz.
Bejegyzés: Varázslatos kevert kuglóf, lassulós reggelekhez
Mirimag 2019.11.12. 09:35:53
Egyáltalán nem kelt meg, Reggel került a formába, másnap délig sem mozdult meg. Egyáltalán nem kelt.Hatalmasat csalódtam.
Még soha nem jártam így recepttel.
Már az gyanús volt, ahogy írtad, hogy
"majd kezdetét vette e hosszú -hosszú kelesztés. A sok vajtól és cukortól nagyon lassan kel, "
Mindenki tudja, hogy egy kovász nem élesztős kelesztés.... de hogy egyáltalán ne keljen meg?
Bejegyzés: Varázslatos kevert kuglóf, lassulós reggelekhez
Mirimag 2019.11.05. 18:27:52
Nekem, ha összegyűlt valamennyi, nokedlihez használtam el. Ez a sörkorcsolya igazán nagy ötlet!
Bejegyzés: Ne dobd ki a kováááááááááászt!
Mirimag 2019.11.05. 18:27:48
Megkérdezhetem, hogy a céklaleves kenyér mekkora edényben sült? most szeretnék egy kisebb öntöttvas lábast, venni, mert amiben főzünk, az hatalmas, 6,7 literes, abban nem lehet egy kisebb kenyeret sütni.
Köszönöm a recepteket, élmény az oldalad a sok finom receptekkel!
Bejegyzés: Színpompa céklával
Viktória B 2019.09.10. 21:17:17
Bejegyzés: Piadina, az olasz lepénykenyér
Búzavirág Kovászműhely 2019.02.27. 19:13:02
Bejegyzés: Tökmagos tönkölyös, avagy férfiaknak ajánljuk...
Viktória B 2019.02.27. 19:12:10
Bejegyzés: Tökmagos tönkölyös, avagy férfiaknak ajánljuk...
Búzavirág Kovászműhely 2019.01.27. 23:11:22
Bejegyzés: Kovászos kenyérkészítő kurzus velünk
Petyulino01 2019.01.27. 23:09:43
Bejegyzés: Kovászos kenyérkészítő kurzus velünk